پیام خود را بنویسید
جلد 17، شماره 1 - ( مجله علمی بیماری های پستان ایران 1403 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1400/15/4667/د
Ethics code: IR.UMA.REC.1402.054

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

noruzpuor M, Asghari Zakaria R, Zare N, Ebrahimi H A, Parsa H, Bourang S. Investigating the Anticancer Properties of the Essential Oil and Aqueous Extract of Moringa oleifera and its Biosynthesized Metal Nanoparticles on MCF-7 and BT-549 Cell Lines. ijbd 2024; 17 (1) : 4
URL: http://ijbd.ir/article-1-1076-fa.html
نوروزپور مهران، اصغری زکریا رسول، زارع ناصر، ابراهیمی حسینعلی، پارسا حامد، بورنگ شیما. بررسی اثرات ضدسرطانی اسانس و عصاره آبی گیاه مورینگا (Moringa oleifera) و نانوذرات فلزی بیوسنتز شده از آن بر لاین‌های سلولی MCF-7 و BT-549. بیماری‌های پستان ایران. 1403; 17 (1)

URL: http://ijbd.ir/article-1-1076-fa.html


1- گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، اردبیل، ایران ، m.noruzpuor@gmail.com
2- گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، اردبیل، ایران
3- گروه فارماسیوتیکس، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده داروسازی، اردبیل، ایران
4- گروه فارماکوگنوزی، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده داروسازی، اردبیل، ایران
چکیده:   (561 مشاهده)
مقدمه
در سال­های اخیر با پیشرفت نانوتکنولوژی روش­های نوینی جهت درمان بیماری سرطان ابداع شده است. گیاه مورینگا (Moringa oleifera) سرشار از ترکیبات فلاونوئیدی به خصوص کوئرستین است که دارای خواص ضدسرطانی و آنتی‌اکسیدانی می­باشد. در این پژوهش ویژگی­های نانوذرات فلزی آهن، مس، روی و نقره بیوسنتز شده از عصاره آبی گیاه M.­ oleifera مورد مطالعه قرار گرفته و در ادامه به بررسی تأثیر اسانس روغنی و عصاره آبی حاصل از اندام هوایی این گیاه و نانوذرات فلزی حاصل از آن بر رشد و زنده­مانی لاین­های سلولی سرطانی MCF-7 و BT-549 پرداخته شد.
روش بررسی
در این پژوهش پس از بیوسنتز نانوذرات فلزی آهن، مس، روی و نقره از عصاره آبی گیاه M. oleifera و بررسی خواص آن­ها از نظر اندازه به کمک DLS و تأیید ساختار به کمک FTIR­، میزان ترکیبات ثانویه اسانس (به کمک GC-MS) و عصاره آبی گیاه مورینگا (به کمک HPLC) مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین خواص ضدسرطانی اسانس و عصاره آبی گیاه (M. oleifera) و نانوذرات فلزی بیوسنتز شده از آن بر دو لاین سلولی MCF-7 و BT-549 مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. جهت بررسی میزان زنده­مانی سلولی و نتایج فلوسیتومتری به ترتیب از نرم‌افزارFlowJ  استفاده شد.
یافته­ ها
طبق نتایج به دست آمده از DLS اندازه نانوذرات آهن، مس، روی و نقره به ترتیب برابر با 35، 32، 33 و 34 نانومتر بود. میزان IC50 لاین­های سلولیMCF-7  و BT-549 به‌طور معنی­داری و در سطح احتمال یک درصد تحت تأثیر نوع تیمار مورد استفاده قرار گرفت. بیشترین میزان IC50 (9/35 میکرولیتر در میلی‌لیتر) مربوط به لاین سلولی MCF-7 تیمار شده با اسانس روغنی حاصل از اندام هوایی گیاه مورینگا می­باشد. هم­چنین درصد سلول­های نکروزه شده، درصد سلول­های موجود در مرحله پیش­آپوپتوزی و پس­آپوپتوزی لاین­های سلولیMCF-7  و BT-549 مذکور به‌طور معنی­داری و در سطح احتمال یک درصد تحت تأثیر نوع تیمار استفاده شده قرار گرفت. در مورد لاین سلولی MCF-7 بیشترین درصد سلول­های نکروزه شده، سلول­های موجود در مرحله پیش­ و پس آپوپتوزیس (به ترتیب 03/2­، 42/3 و 5/22 درصد) مربوط به تیمار شاهد، عصاره آبی حاصل از اندام هوایی و نانوذرات مس بیوسنتز شده از عصاره آبی حاصل بود. بیشترین درصد سلول­های نکروزه شده، سلول­های واقع در مرحله پیش­ و پس آپوپتوزیس لاین سلولی BT-549 (به ترتیب 33/6، 32/4 و 56/17 درصد) نیز مربوط به تیمار کنترل، نانوذرات مس بیوسنتز شده از عصاره آبی حاصل بود.
نتیجه‌گیری 
طبق نتایج به‌دست‌آمده در این پژوهش نانوذره مس بیوسنتز شده از عصاره آبی گیاه مورینگا بالاترین میزان خاصیت ضدسرطانی بر روی لاین­های سلولی MCF-7 و BT-549 داشت.
 
شماره‌ی مقاله: 4
متن کامل [PDF 2162 kb]   (16 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سلولی مولکولی
دریافت: 1402/8/21 | پذیرش: 1402/10/16 | انتشار: 1403/2/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb