پیام خود را بنویسید
جلد 17، شماره 1 - ( مجله علمی بیماری های پستان ایران 1403 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parsaee S, Jahani N, Salehiniya H, Raeison M. Effectiveness of Mindfulness Training in Emotion Regulation and Distress Tolerance among Breast Cancer Patients. ijbd 2024; 17 (1) : 5
URL: http://ijbd.ir/article-1-1085-fa.html
پارسایی صبا، جهانی نجمه، صالحی نیا حمید، رئیسون محمدرضا. بررسی تأثیر آموزش ذهن‌آگاهی بر تنظیم هیجان و تحمل پریشانی در بیماران مبتلا به سرطان پستان. بیماری‌های پستان ایران. 1403; 17 (1)

URL: http://ijbd.ir/article-1-1085-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند، بیرجند، ایران
2- گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند، بیرجند، ایران
3- گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند، بیرجند، ایران
4- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند، بیرجند، ایران ، raeisoon49@gmail.com
چکیده:   (459 مشاهده)
مقدمه و هدف: بیماران مبتلا به سرطان پستان، به دلیل ترس از عود، نگرانی در مورد مرگ و میر و پیامدها، اضطراب مربوط به درمان، تجربه مشکلات جسمی و مالی میزان بالایی از پریشانی را تجربه می‌کنند. یکی از روش‌های مداخله‌ای که برای حمایت روان‌شناختی بیماران سرطانی استفاده می‌شود، درمان‌های مبتنی بر ذهن‌آگاهی است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر آموزش ذهن‌آگاهی بر تنظیم هیجانات و تحمل پریشانی در زنان مبتلا به سرطان پستان صورت گرفت.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مداخله‌ای است که بر روی بیماران مبتلا به سرطان پستان شهرستان بیرجند در سال 1401-1402 انجام شد. در این مطالعه 30 نفر در دو گروه کنترل و مداخله (هر گروه 15 نفر) به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. آموزش ذهن‌آگاهی طی هشت هفته (هر هفته یک جلسه و هر جلسه یک الی یک ساعت و نیم) در گروه مداخله صورت گرفت. جهت جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه تنظیم هیجان گراس و جان (2003) و پرسشنامه تحمل پریشانی هیجانی سیمونز و گاهر (2005) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 26 و آزمون‌های تی مستقل و تی زوجی و در سطح معنی‌داری 05/0 انجام شد.
یافته‌ها: براساس نتایج، میانگین سن افراد وارد‌شده به مطالعه در گروه‌های کنترل و مداخله به‌ترتیب0/12 ± 9/46 و 7/11 ± 8/45  سال بود که تفاوت معنی‌داری بین دو گروه مشاهده نشد (795/0p=). سایر متغیرهای زمینه‌ای بین دو گروه تفاوت معنی‌داری نداشت(05/0>p). نتایج مطالعه حاضر نشان داد پس از انجام مداخلات مبتنی بر ذهن‌آگاهی، افراد در گروه مداخله نمره بالاتری را در مقایسه با گروه کنترل کسب کردند که این تفاوت از لحاظ آماری معنی‌دار بود (6/7 ± 4/41 در مقابل 6/6 ± 3/45؛ 146/0=p). اگرچه این مداخلات تأثیری در نمره تحمل پریشانی در دو گروه کنترل و مداخله نشان نداد (6/6 ± 5/31 در مقابل 4/6 ± 8/33 ؛ 334/0= p).
نتیجه‌گیری: براساس نتایج مطالعه حاضر، مداخله مبتنی بر ذهن‌آگاهی تأثیرات قابل‌توحهی را بر تنظیم هیجانات در بیماران مبتلا به سرطان پستان دارد، از این رو اجرای برنامه های آموزشی مبتنی بر ذهن آگاهی می‌تواند برای کاهش هیجانات مبتلایان به سرطان پستان مفید باشد.
شماره‌ی مقاله: 5
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه، روانشناسی، ورزش
دریافت: 1402/9/22 | پذیرش: 1402/12/12 | انتشار: 1403/2/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb