پیام خود را بنویسید
جلد 14، شماره 4 - ( فصلنامه بیماری های پستان ایران 1400 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 20-4 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salarirad Z, Leilabadi L, Kraskian Mujembari A, Salehi M. Emotion Focused Therapy Enduringly Reduces Depression and Increases Self-Compassion in Women with Breast Cancer: A Semi-Experimental Study. ijbd 2022; 14 (4) :4-20
URL: http://ijbd.ir/article-1-918-fa.html
سالاری راد زهرا، لیل ابادی لیدا، کراسکیان موجمباری آدیس، صالحی مهدیه. کاهش باثبات افسردگی و افزایش شفقت‌خود در زنان مبتلا به سرطان پستان با درمان متمرکز بر هیجان: یک مطالعه نیمه‌آزمایشی. بیماری‌های پستان ایران. 1400; 14 (4) :4-20

URL: http://ijbd.ir/article-1-918-fa.html


1- دانشکده روان ‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی
2- دانشکده روان‌ شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی ، lida.leilabadi@gmail.com
3- دانشکده روان‌ شناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی
4- دانشکده روان‌ شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی
چکیده:   (2677 مشاهده)

مقدمه: درمان متمرکز بر هیجان برای کمک به بیماران در شناسایی، استفاده و پردازش هیجانات طراحی شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی درمان متمرکز بر هیجان بر افسردگی  و شفقت‌خود زنان مبتلا به سرطان پستان بود.
روش بررسی: طرح پژوهش، نیمه‌آزمایشی با پیش‌آزمون - پس‌آزمون با گروه گواه و پیگیری 3 ماهه بود. نمونه پژوهش 30 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان شهر تهران بود که پس از غربالگری نمره بالاتر از 17 در افسردگی داشتند و براساس نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفره آزمایش و گواه، جایگزین شدند. گروه آزمایش طی 12 جلسه 50 دقیقه‌ای، تحت درمان فردی متمرکز بر هیجان گرینبرگ (2015) قرار گرفتند. داده‌های پژوهش با استفاده از پرسشنامه افسردگی بک و شفقت‌خود نف، پیش از شروع مداخله، پس از مداخله و 3 ماه پس از پایان درمان، از افراد هر دو گروه جمع‌آوری شدند. تحلیل داده‌ها با استفاده از روش آزمون‌ تحلیل واریانس دو عاملی با اندازه‌گیری‌های مکرر روی یک عامل انجام شد.
یافته ها: گروه آزمایش نمره‌ی بالاتری در شفقت خود و نمره کمتری در افسردگی در مرحله پس‌آزمون نسبت به پیش‌آزمون کسب کردند. یافته‌های آزمون تعقیبی بنفرونی نشان ‌داد اثربخشی درمان متمرکز بر هیجان بر افسردگی زنان مبتلا به سرطان پستان در طول زمان ثبات دارد (137/0=P). اثرات درمانی بر شفقت‌خود در طول زمان ثبات نداشته‌اند (027/0=P). با این حال به طور معناداری بالاتر از پیش آزمون باقی مانده است. در گروه گواه، نمرات افسردگی و شفقت به خود در طول زمان ثابت بود. بنابراین، درمان متمرکز بر هیجان می تواند افسردگی را به طور معنادار و پایدار کاهش دهد و شفقت خود را به طور معناداری افزایش دهد (001/0>P).
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های پژوهش، درمان متمرکز بر هیجان می‌تواند به‌عنوان روش مداخله‌ای مناسب برای کاهش افسردگی و افزایش شفقت‌خود در زنان مبتلا به سرطان پستان به کار رود.

متن کامل [PDF 815 kb]   (1396 دریافت)    
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های پژوهش، درمان متمرکز بر هیجان می‌تواند به‌عنوان روش مداخله‌ای مناسب برای کاهش افسردگی و افزایش شفقت‌خود در زنان مبتلا به سرطان پستان به کار رود.

نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1400/5/19 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار: 1400/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb